"Wie kan ik benaderen voor ervaren vrachtwagenchauffeurs!"

"Wil jij werken als buschauffeur? "

"Ik heb altijd al een vrachtwagen willen besturen."

"Word jij onze nieuwe chauffeur?"

Rijbewijs BE Aanhanger

Verkeersschool Dekker Eindhoven BV

Deze beroepsopleiding wordt in samenwerking met Rijschool Dekker verzorgd.

In de praktijk blijkt nogal eens dat bestuurders van een combinatie van een personenauto / bestelbus met aanhangwagen niet over het juiste rijbewijs beschikken. Rijden met een aanhangwagen zonder E-rijbewijs kan vervelende gevolgen hebben. De bestuurder loopt het risico van een bekeuring. Veel ernstiger zijn de gevolgen voor de verzekering. Iedere autopolis bevat namelijk uitsluitingsclausules en één daarvan gaat over het rijden met een niet geldig rijbewijs.

Rijbewijs B

Rijbewijs B heeft de bevoegdheid tot het besturen van een personenauto / bestelbus met een aanhanger die, inclusief laadvermogen, niet meer weegt dan 750 kilo.

In bepaalde gevallen is het toegestaan een zwaardere aanhangwagen te trekken dan 750 kg. Dat kan alleen op twee voorwaarden:

  1. De aanhangwagen mag, inclusief laadvermogen, niet meer wegen dan de ledige massa van het trekkende voertuig. 
  2. Indien dit zo is telt men de maximale massa van de aanhangwagen op bij de maximale massa van het trekkende voertuig. Dit mag dan samen NIET MEER zijn dan 3500 kg. Wanneer de aanhangwagen een totale maximale massa heeft van max. 750 kg is er geen maximaal gewicht van toepassing op de combinatie.

Rijbewijs BE

Met rijbewijs BE bent u niet beperkt in het gewicht van de aanhangwagen die u mag trekken. Let wel op de technische mogelijkheden van het trekkend motorvoertuig. Ook het gewicht van de totale combinatie is niet van belang. Deze mag meer dan 3500 kilo bedragen. Alleen voor het trekkende voertuig geldt dat de toegestane maximum massa niet meer dan 3500 kilo mag bedragen. In het rijbewijs wordt het weergegeven als begrip ledige massa en toegestane maximum massa.

Vanaf 1 mei 2010 is het gebruik van een tachograaf verplicht Voor B/E combinaties met een toegestane maximum massa van méér dan 3500 kg wanneer zij beroepsmatig gebruikt worden! http://www.ilent.nl/

Benodigde gegevens ten behoeve van het praktijkexamen:

  • Geldige verklaring van geschiktheid (Eigen verklaring) 
  • Geldig rijbewijs B

Note:

  • Als u beschikt over het rijbewijs E bij C (aanhangwagen vrachtauto) heeft u automatisch E bij B. 
  • Voor het behalen van uw rijbewijs categorie E achter B hoeft u geen theorie-examen af te leggen.

Belastingaftrek:

Handig om te weten is dat deze opleiding een aftrekpost (opleidingskosten) bij de belastingaangifte kan zijn. Hoeveel u kunt aftrekken is van uw situatie afhankelijk. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de belastingdienst. (0800- 0543)

Nieuwe rijbewijsregels vanaf 2013

Website RDW

Voor verdere informatie of voor aanmelding kunt u contact opnemen met Jolanda Slaats via 040-213 53 70 / 06- 48 28 35 81 / jolanda@allroad.nl

Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Alle vacatures
Contact
Allroad
Stratumsedijk 26 
5611 ND Eindhoven
T 040 - 555 55 55
E info@allroad.nl
KvK nummer 17235279